صنعتگران نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند

صنعتگران نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق با بیان اینکه صنعتگران باید به سرعت وارد تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر شوند، گفت: احداث نیروگاه‌ها در شهرک‌های صنعتی و ایجاد شهرک‌های تخصصی خورشیدی باید در دستور کار قرار گیرد.

صنعتگران نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند

محمود کمانی با بیان اینکه وضعیت توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در دنیا با سرعت هرچه تمام‌تر در حال انجام است اظهار کرد: طی ۱۵ سال گذشته میانگین توسعه انرژی در دنیا ۲۰ درصد انرژی تجدیدپذیر و ۸۰ درصد انرژی‌های فسیلی بود و در سال گذشته این عدد به ۸۳ درصد انرژی تجدیدپذیر و ۱۷ درصد انرژی فسیلی تبدیل شده و این موضوع به این معنا است که در برخی از کشور‌ها ۱۰۰ درصد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر وجود داشته و هیچ‌گونه توسعه‌ای در حوزه انرژی‌های فسیلی اتفاق نیفتاده است.

وی با بیان اینکه: هدف‌گذاری‌هایی که در دنیا برای کشور‌های مختلف انجام شده این‌گونه است که تا سال ۲۰۵۰ کل انرژی مصرف‌شده انرژی تجدید پذیر در نظر گرفته شده، تمام شدن انرژی‌های فسیلی و ارزش‌افزوده بیشتر انرژی‌های تجدید پذیر، از علل رفتن دنیا به سمت انرژی‌های تجدید پذیر است. حدوداً معادل ۵ هزار مگاوات صرفه‌جویی با موتور‌های آبی انجام می‌شود.

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق اضافه کرد: رشد سریع دانش توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر از دیگر عاملی است که اتفاق افتاده است، میانگین بازار در پنل‌های خورشیدی ۲۴ درصد است در حالی که در حوزه‌های پژوهشی راندمان پنل‌های خورشیدی ۳۶ درصد است.

توربین بادی یک شهر را تأمین می‌کند

کمانی ادامه داد: توربین بادی با ظرفیت ۱۰ مگاوات برق یک شهر را تأمین می‌کند و این در حالی است که نصب این توربین‌ها به‌راحتی و در مدت‌زمان کوتاه انجام می‌شود.

وی افزود: چه در حوزه توربین‌های بادی و چه در حوزه نیروگاه خورشیدی نسل جدیدی از نیروگاه‌های خورشیدی تحت عنوان نیروگاه خورشیدی حرارتی در حال اجرا است، ویژگی بسیار خوب این تکنولوژی این است که ضریب تولید بسیار بالایی دارد؛ بنابراین فناوری حوزه تجدیدپذیر به سرعت در حال پیشرفت است و این امکان را در دسترس قرار می‌دهد.

پنل خورشیدی ارزان‌تر شده است

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ادامه داد: کاهش میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای تولید انرژی الکتریکی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر از دیگر اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است، در سنوات نه‌چندان دور قیمت هر کیلووات پنل خورشیدی حدوداً ۴ هزار دلار بوده و در حالی که این قیمت در دنیا به ۶۰۰ دلار رسیده است.

کمانی با بیان اینکه در انرژی بادی قیمت هر توربین قیمت ۸۰۰ دلار به کیلووات در دنیا رسیده است، اضافه کرد: قیمت تمام شده یک کیلووات ساعت انرژی فسیلی ۳ هزار تومان است، درحالی‌که این مقدار با انرژی‌های تجدید پذیر زیر ۲ هزار تومان است.

وی ادامه داد: در برهه‌ای از زمان مدیران این موضوع را مطرح می‌کردند که هر چقدر گاز مصرف شود تمامی ندارد، اما متأسفانه به جایی رسیدیم که چنین چیزی وجود ندارد، اکنون تولید روزانه گاز در کشور یک میلیارد مترمکعب در روز رسیده و حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب برای ایجاد فشار در خطوط لوله و مابقی برای بخش خانگی، صنعت و کشاورزی استفاده می‌شود.

۳۰ درصد گاز تولیدی در بخش نیروگاهی مصرف می‌شود

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد گاز تولیدی برای بخش نیروگاهی است و به عبارتی بیش از ۸۰ میلیارد مترمکعب در سال گاز برای نیروگاه‌ها معادل می‌شود و به عبارتی سالی بیش از صد میلیارد دلار مصرف گاز است.

کمانی با بیان اینکه در فصول سرد مصرف خانگی افزایش پیدا می‌کند، اضافه کرد: سال گذشته مصرف گاز خانگی به عدد حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که این امر کاهش و کمبود گاز برای نیروگاه‌ها را به همراه داشته، به طوری که ناچاریم در نیروگاه‌ها از سوخت‌های مایع و مازوت استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: نیاز مصرف کشور در سال گذشته به ۷۰ هزار مگاوات رسیده و از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در سال ۱۴۰۰، به حدود ۱۰ هزار مگاوات در سال جدید رسیده است؛ خوشبختانه در بخش خانگی افزایش رشد مصرف نداشته‌ایم همچنین میزان قطعی در صنایع یک روز با هماهنگی انجام می‌گرفت و امسال نیز با توجه به رشد سه‌درصدی سالانه در مصرف؛ کماکان حدود ۱۲ هزار مگاوات ناترازی وجود دارد.

منابع فسیلی دیگری برای توسعه نیروگاه‌های حرارتی در کشور وجود ندارد

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق با اشاره به اینکه هم‌اکنون منابع فسیلی دیگری برای توسعه نیروگاه‌های حرارتی در کشور وجود ندارد گفت: باید بدانیم در دنیا امکان توسعه چقدر است؟ در فروردین سال گذشته زمین نیروگاه خورشیدی محلات تحویل شد و این در حالی است که این نیروگاه به دلیل ساده‌ای توسط یک دستگاه نظارتی متوقف شده است.

کمانی با اشاره به برنامه‌های زیرساختی خود برای اینکه بتوان حداقل نیاز کشور را تأمین کنند بیان کرد: مهم‌ترین زیرساخت‌ها بحث‌های قیمت‌گذاری و مقررات است که سال گذشته بخش عمده‌ای از این کار را انجام دادیم؛ یک مدل برای بخش صنعت طراحی شد، قانون مانع‌زدایی از صنعت برق تدوین شد به طوری که هر صاحب صنعت در هر نقطه‌ای می‌تواند نیروگاه تجدید پذیر احداث کند، همچنین ۳۰ درصد برای خروج از مدیریت مصرف تخفیف داده خواهد شد که استقبال خوبی از این طرح شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که برای استان مرکزی با وجود صنعتی بودن تنها ۲۲ مگاوات پروانه صادر کرده‌ایم، در صورتی که ظرفیت استان بیش از این میزان است؛ به طوری که حدود ۶۵ درصد بار استان بار صنعتی است و ظرفیت خوبی برای استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر را دارد؛ بنابراین صنعتگران به سرعت باید وارد تأسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر شوند.

شهرک‌های تخصصی خورشیدی ایجاد شوند

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق عنوان کرد: از دیگر اقداماتی که نیاز است در دستور کار قرار گیرد؛ احداث نیروگاه‌ها در شهرک‌های صنعتی و ایجاد شهرک‌های تخصصی خورشیدی است، خوشبختانه استان مرکزی به عنوان یکی از مجموعه‌های مهم کشور در تولید تجهیزات نیروگاه خورشیدی در حال کار است؛ این پتانسیل برای ساخت این کارخانه‌ها وجود دارد.

کمانی خاطرنشان کرد: سال گذشته مصوبه‌ای برای ایجاد ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی اخذ شد و در این راستا مناقصاتی برگزار شد و حدود یک هزار و ۸۵۰ مگاوات از این میزان در مناقصات برنده شدند، یکی از نگرانی‌هایی که سرمایه‌گذاران داشتند این بود که بعد از احداث نیروگاه چه تضمینی وجود دارد که خرید برق انجام شود که با پیگیری‌های انجام شده ضمانت بازپرداخت از طرق دولت تضمین می‌شود.

 
منبع: فارس

مطالب مرتبط

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *